2017-11-13 17:18:23

Mjesec hrvatske knjige u knjižnici PŠ Veliškovci

Povodom Mjeseca hrvatske knjige, na cijelom se području naše zemlje u knjižnicama i odgojno-obrazovnim ustanovama održavaju različite aktivnosti s ciljem promicanja knjige i čitanja. Izuzetak nije bila ni knjižnica područne škole u Veliškovcima.

Mjesec hrvatske knjige otvorili smo izradom prigodnog panoa u suradnji s učenicima. – Najljepše citate o knjigama i čitanju koje smo izložili, pročitajte ovdje.

Održali smo Natječaj za najstrašniji naslov knjige. Odluku o najstrašnijem naslovu nije bilo jednostavno donijeti, zbog čega je knjižničarka zatražila pomoć knjižničarke iz matične škole te knjižničarki iz Gradske knjižnice i čitaonice Belišće. - Rezultati natječaja

U knjižnicu smo postavili Knjigomjer. Što je Knjigomjer i kako izgleda u knjižnici područne škole, možete pogledati ovdje.

Izrađivali smo straničnike-čudovišta, ukrase za Noć vještica i još jednom smo izrađivali straničnike.

Igrali smo nagradnu igru Pronađi sovu. Ova igra je osmišljena po uzoru na Pronađi zeca koja se svake godine odvija u Gradskoj i sveučilišnoj knjižnici Osijek. O čemu se točno radi, možete saznati ovdje.

Pokazali smo što ljuti knjige. Ukoliko niste sigurni ljutite li ih i vi svojim ponašanjem, svakako provjerite ovdje.

Svaki tjedan smo izlagali učeničke crteže, a u knjižnicu smo postavili kutiju s prijedlozima i Uzmi ili ostavi mogućnost.

Mjesec hrvatske knjige zatvorili smo izradom još jednog prigodnog panoa u suradnji s učenicima, povodom Međunarodnog dana školskih knjižnica.

Uz želju da Mjesec hrvatske knjige traje cijelu godinu.

 

Događanja u knjižnici područne škole možete pratiti na blogu knjižnice.

                                                                                       Knjižničarka Iva Sopka


Osnovna škola Ivana Kukuljevića Belišće